Taekwondo Kinderen DaehanEen kindviendelijk en educatief taekwondo programma

We hebben de principes uit de ontwikkelingsleer van het kind toegepast. Het resultaat zijn innovatieve, leuke en leerrijke taekwondo trainingen.

Leeftijdspecifieke lessenTaekwondo kinderen DAEHAN

In veel gevechtsportclubs krijgen alle kinderen samen les op hetzelfde moment of in één grote groep. Het resultaat is dan soms niet zoals we wensen. Door onze jarenlange ervaring bij DAEHAN, bijscholingen en advies van experten weten we dat kinderen op verschillende leeftijden andere vaardigheden ontwikkelen.

Ze hebben specifieke lessen nodig op hun eigen niveau. Dat bieden wij aan! We splitsen de kinderen op in leefstijdspecifieke groepen die trainen op aparte uren. Op die manier krijgt je kind exact wat het nodig heeft om open te bloeien en verder te evolueren. De groepen zijn kleiner, kalmer, meer geconcentreerd en leuker.

Bij ons is taekwondo meer dan trappen en stoten

Al duizenden jaren wordt gevechtskunst gebruikt voor zoveel meer dan enkel zelfverdediging of vechten. Het heeft kinderen geholpen met discipline en focus. Eigenlijk gebruiken we taekwondo als een middel om kinderen op te voeden en succes te hebben in het leven. De levenslessen uit de taekwondo filosofie helpen onze kinderen op school, thuis, in de maatschappij en zelfs later in hun verdere carriëre. Dit is waar het allemaal om draait!

Kinderen zijn beter geconcentreerd op school, krijgen de moed om hun hand op te steken om vragen te stellen, zodat ze meer leren. Ze hebben respect voor hun ouders en anderen. Dit verandert personen en vormt karakters in de positieve zin, wat bijdraagt aan een verdraagzame en vredevolle maatschappij.

Gezond, veilig en leuk trainen

Door de opkomst van video games, smartphones, computers, tablets en social media, doen kinderen minder aan sport dan vroeger. Onze lessen zijn hier de ideale oplossing voor. Elke les trainen de kinderen hun conditie op een leuke manier. Taekwondo houdt hun gezond en sterk, het ontwikkelt hun evenwicht, coördinatie en kracht.

Ons programma is bovendien heel veilig. In feite kent taekwondo minder kwetsuren dan veel andere sporten. Dit komt omdat we veel aandacht besteden aan stretching, techniek en supervisie van onze groepen.

Meer zelfvertrouwen

Na verloop van tijd kan je kind dingen dat zelf niet had kunnen inbeelden.
Ze zullen niet enkel de ouders verbazen...maar ook zichzelf!
Ze zullen zich realiseren dat ze zoveel meer kunnen bereiken dan ze ooit dachten. Als resultaat schiet hun zelfvertrouwen als een pijl de hoogte in. Diep van binnen krijgen ze zelfvertrouwen en dat uit zich in wat ze doen. 

Goed opgeleide en bekwame lesgevers

Onze lesgevers worden zorgvuldig geselecteerd en hebben jarenlange ervaring achter de rug. Ze zijn opgeleid binnen onze eigen school en zijn leerlingen van grootmeester Jan Meybosch (8ste dan Kukkiwon taekwondo). Ze worden regelmatig geëvalueerd, scholen zich bij en volgen zelf nog actief les. Ze zijn gediplomeerd door instanties zoals de Vlaamse trainersschool en/of Kukkiwon, World Taekwondo Headquarters in Seoul, Zuid-Korea.

Ze bruisen van energie en weten hoe ze fantastische lessen moeten geven. Kinderen vinden het leuk om les te krijgen van hen en zien hun als rolmodellen die er zijn om hun te helpen.

Zelfverdediging voor de veiligheid van je kind

Kinderen leren bij ons effectieve zelfverdediging. Ze maken minder kans om gepest te worden.
Maar, we leren kinderen ook diplomatie. Zaken uitpraten komt op de eerste plaats. Veel problemen kunnen opgelost worden door de vaardigheden die we kinderen aanleren.
Door hun training kunnen ze meestal op een vreedzame manier situaties oplossen, zonder daarbij agressief te worden. In geval dit niet zou werken, leert je kind hoe het zich kan verdedigen en eventueel kan ontsnappen.

Elk kind leert op zijn eigen tempo, niemand wordt uitgesloten omdat het trager of minder presteert

Sommige kinderen leren trager. Dat is prima! Ze zullen "de ploeg" niet ophouden. Andere kinderen nemen dan weer een vliegende start vanaf de eerste dag.Dat is ook prima! Ze hoeven niet te wachten tot iedereen de stof kent.
Onze lessen zijn perfect voor kinderen van alle niveaus. We motiveren de kinderen om elkaar te helpen zodat iedereen zich betrokken voelt in de groep.