Hankido - Hapkido Yudanja trainingen 2017

Hankido

Op zaterdag 28 januari vond de eerste Hapkido en Hankido Yudanja training plaats. Deze lessen zijn speciaal voor dangraden en trainers die zich verder willen bekwamen in het originele IHF Hapkido en Hankido, zoals het voorgeschreven is vanuit de International HKD Federation in Korea. De lessen worden persoonlijk gegeven door meester Jan Meybosch, hoofdinstructeur van de Benelux en aangesteld door Grandmaster Myung Sung Kwang, president van de International HKD Federation, waarvan het hoofdkwartier gevestigd is in Yong-In, Zuid-Korea.

De maandelijkse IHF Hapkido en Hankido Yudanja trainingen gaan door in de dojang van Taekwondo en Hapkido DAEHAN in Wilrijk. We beoefenen het Hapkido, Hankido en Hankumdo zoals het ontwikkeld werd door de grondlegger, Grandmaster Myung Jae Nam. Momenteel is zijn zoon, grandmaster Myung Sung Kwang president van de International Hapkido Federation in Zuid-Korea. Grandmaster Ko Ju Shik is vice president van de International HKD Federation en tevens een rechtstreekse leerling van wijlen Grandmaster Myung Jae Nam. Meester Jan Meybosch is een rechtstreekse leerling van de grootmeesters Myung Sung Kwang en Ko Ju Shik.

De IHF Benelux onder leiding van Jan Meybosch is de enige organisatie in de Benelux die officiëel erkenning heeft vanuit de International HKD Federation in Korea. Belgische en Nederlandse Hapkido scholen die interesse hebben in het échte IHF Hapkido, Hankido en Hankumdo en officiele erkenning zoeken, kunnen altijd terecht bij meester Jan Meybosch voor meer informatie op info@daehan.be